Kabelky Dara bags

pátek 7. února 2014

JAK SE RODÍ DARABAGSKA


Představujeme


Darianu middle no. 1207.
Tašku pastelovou, puntíkovanou, plnou kapes. Co zip, to funkční kapsička.
Její předchůdkyně, úplně první Dariana, vznikla v srpnu 2010. Vypadala tehdy takto:


Tuhle pruhovanou, pohodovou kamarádku si nečekaně brzy oblíbila spousta žen a dodnes se Dariana ve všech svých podobách těší stále vzrůstající přízni svých uživatelek.
A právě na této příjemně pastelové kombinaci vám chceme ukázat, jak vypadá cesta ručně vyráběné kabelky od výběru a kombinace materiálů až po finální vystavení na webové stránky eshopu darabags.com



Fáze 1:
KOMBINUJEME
Dobrý čaj nebo káva v roztomilém hrnku, příjemná hudba do sluchátek a stůl zasypaný mnoha nezbytnostmi. Štůčky pestrobarevných látek a očíslované vzorníky jednotlivých materiálů – koženky, zipy, podšívky, zipy do podšívek, kování.
A teď už jen, aby se to všechno citlivě smíchalo tak, aby výsledná kabelka lahodila oku i duši.
Přiměříme, poskládáme, puntík k puntíku, přidáme podšívku a zip, zapíšeme a přeneseme na střihárnu.

Fáze 2:
STŘÍHÁME
Na střihárně veliký stůl a šikovné ruce připravené nastříhat jakoukoli tašku na přání. Těžké nůžky a nepostradatelný centimetr tvoří minimální povinnou výbavu každé střihačky. K tomu ještě nezničitelná tužka a krabička krejčovské křídy. Za zády role s koženkou, na  policích boxy s látkami.
Každá taška má svůj střih, složený z několika dílů. Základním prvkem na Darianě je pruh. Však také této tašce mnoho našich zákaznic říká trefně „Pruhovaná“.
Takže hurá – z koženky střihneme podle rozpisu pruhy, podsádky, zadní část a celé to korunujeme popruhem. Přidáme látku, podšívku a zipy, zamotáme do úhledné ruličky a celé to přehrajeme na šití.


Fáze 3:
ŠIJEME



Na dílně se poctivě šlape do pedálů. Stroje vrčí tak intenzivně, až skoro drnčí stěny.  Každý ví, kterou tašku bude zrovna šít. Každý sám o sobě, celou kabelku šije vždy jeden „živý“ člověk, žádný čínský automat. Člověk, který do své práce dává kus sebe a jde to poznat na jednom každém stehu.
Nitě na špulkách, odstřižky nití na zemi, nitě na švadlenách i hotových kabelkách – prostě nitě, kam oko pohlédne, typické poznávací znamení šicí dílny. Jen se tam ochomýtnete a už si nějaký nitěný bonus odnášíte na svetru. Samolepící válečky s trhací lepicí vrstvou u nás jedou ve velkém.
Zručná švadlena sešívá jednotlivé díly k sobě a propojuje je se zipy a podšívkou. Původní barevný návrh hozený na papír u šálku kávy se proměňuje v konkrétní věc.
Ještě zapošít, zkontrolovat, jestli se někde nevloudila chybička, a předáváme hotovou tašku k nafocení.
 

Fáze 4:
FOTÍME, UPRAVUJEME, VKLÁDÁME


Hotovou tašku je potřeba nafotit a vložit na stránky darabags.com . A tak fotíme a přebíráme množství fotek, abychom vybrali ty nejvhodnější k prezentaci. Vítězné adeptky upravíme v grafickém programu a finální sadu fotografií  nakonec vložíme na naše webové stránky. Jako každou naši tašku, i tuto provází jedna produktová fotografie hlavní, plus další detailní obrázky.
 



A tady už ji máme:
Dariana middle no. 1207


1 komentář:

  1. Toto je úplne iný level šitia…sama som si skúsila a nedopadlo to dobre :-) Je to veľmi náročné, ale ako bolo spomínané v článku, tašky nešijú čínske deti za misku ryže, ale živý človek , ktorý do každej tašky vkladá kus seba :-) Obdivujem tieto nádherné tašky a kabelky. Sama som hrdou majiteľkou peňaženky, ktorá je so mnou všade na cestách. Prajem veľa veľa veľa úspechov! :-)

    OdpovědětVymazat